Майсторът на японската кухня в България Петър Михалчев е третият член на журито в кулинарното шоу MasterChef, което ще стартира на 3 март от 21:30 часа по bTV.
Носещ гордо определенията “бунтарят в кухнята” или “самураят”, татуировките са негова запазена марка, но под външността на лошо момче се крие умен мъж, винаги готов за шега и приключение.
Пънк. Алтернативен. Изповядва японската философия, а мотото му е “Живея за днес”. Опитвал достатъчно неща в живота, японската кухня е тази, която го е затруднила най-много, а това е отличната мотивация за него!
Петър Михалчев, masterchef
Правилата на Петър Михалчев в кухнята са прости – дисциплина и хигиена, после всичко се нарежда. И никой да не му пипа ножовете – за него те са свещени! Дори и любител, един готвач трябва да разполага с класни, качествени продукти и любов към кулинарията. Спокойствие и да не се отказва, дори когато не се получава веднага. Не допуска в кухнята алкохол, цигари и забежки с колежки. Концентрацията пада и може да се стигне до грешки.
Основните неща, за които Петър ще следи в МasterСhef са хигиената, как се справят жените със собствения си женски хаос в кухнята и най-важното – издаване на ястието и вкусовите му качества.
Петър Михалчев е на 41 години от София. От 1993 година работи като готвач в различни ресторанти с българска национална кухня, докато през 1996 година оглавява кухнята на френски ресторант. През 2002 година е главен готвач в Малта, където създава свой уникален стил на готвене като смесва балканска, френска и средиземноморска кухня. През 2008 година прави следвашата крачка в кариерата си като се обучава за суши майстор в Токио, има дипломи и сертификати за завършена кулинария в България и Япония, а през 2011 година открива един от най-добрите японски ресторант в България “Miyabi”.
Източник: http://masterchef.btv.bg/article/news/majstorat-na-japonskata-kuhnja-v-balgarija-petar-mihalchev-e-tretijat-chlen-na-zhurito-na-masterchef.html