Posted on

Японски ресторант MIYABI

MIYABI e малък и уютен ресторант, с типичния за източната култура минималистичен дизайн. Интериорните елементи като оризови папируси, дървени бойни маски и красиви флорални декорации красят стените и напомнят, че японската философия за спокойствие се изразява в близостта до природата и естествените материали.

Менюто на MIYABI е много интересно и е предназначено най-вече за любителите и познавачите на този вид кухня.
Освен суши (в традиционни и по-иновативни варианти) тук присъстват и по-малко познати у нас японски класики като нудли удон и соба, салатата от мариновани водорасли гома уакаме, както и японските пелмени с кайма гьоза, подавани под хрупкава палачинкоподобна коричка.
Част от основните ястия са подходящи за двама и включват прякото участие на поръчалите ги, тъй като идват в полуготов вид и с малко барбекю за маса.

Големият плюс на MIYABI е, че в кухнята твори готвачът Петър Михалчев, признат за един от най-добрите суши майстори не само в България.

MIYABI е един истински оазис, предлагащ чудесна храна, прекрасно отношение към гостите си и невероятна екзотика в самия център на столицата.

Източник: http://infinitum.bg/%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BA%D1%82/%D1%8F%D0%BF%D0%BE%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%82-miyabi/