Наруто удон
[funky_third]
[/funky_third]
[funky_two_thirds end=”true”]
От Петър Михалчев
Публикувано:
Още една рецепта която искам да споделя.
Брой порции: 1 порция
[/funky_two_thirds]
[funky_divider]
Продукти
- 3 парчета наруто фишкейк (микс от няколко риби, калмари и миди)
- 120 г. пшенично нудли удон
- 1 рохко сварено яйце
- щипка пресен лук или кълнове
- щипка морско зеле
- 3 парчета оризов кейк
- мисо бульон
- 1 к.л. люто сусамено олио
Начин на приготвяне:
Пасирайте продуктите за наруто кейка, добавете 1 яйце, сол, захар, джинджифил.
С рогозка навийте на роло и варете 30 мин на водна баня. Отделно кипнете нудлите 3 мин във вода.
Мисо пригответе с 0,5 л рибен бульон даши. Добавете морско зеле (може ароматни гъби), по 38 г тъмна и светла мисо паста, джинджифил и чесън. Не се вари, а само го загрейте.
Топнете нудлите във вода и ги изсипете в голяма купа. Залейте ги с готовия бульон. Нарежете наруто кейка на филийки и го наредете отгоре. Сложете рохкото яйце и до него трите парчета кейк.
Гарнирайте с морско зеле, пресен лук и нори водораслите. По желание може да се овкуси с люто сусамено олио. Разбърква се преди консумация и се яде с традиционните клечки.
С рогозка навийте на роло и варете 30 мин на водна баня. Отделно кипнете нудлите 3 мин във вода.
Мисо пригответе с 0,5 л рибен бульон даши. Добавете морско зеле (може ароматни гъби), по 38 г тъмна и светла мисо паста, джинджифил и чесън. Не се вари, а само го загрейте.
Топнете нудлите във вода и ги изсипете в голяма купа. Залейте ги с готовия бульон. Нарежете наруто кейка на филийки и го наредете отгоре. Сложете рохкото яйце и до него трите парчета кейк.
Гарнирайте с морско зеле, пресен лук и нори водораслите. По желание може да се овкуси с люто сусамено олио. Разбърква се преди консумация и се яде с традиционните клечки.