Низакана стю (Пoширана ципура)
[funky_third]
[/funky_third]
[funky_two_thirds end=”true”]
От Петър Михалчев
Публикувано:
Още една рецепта която искам да споделя.
Брой порции: 1 порция
[/funky_two_thirds]
[funky_divider]
Продукти
- 1/2 ципура, разрязана по дължина
- лист комбу
ЗА СОСА
- 200 мл саке (оризово вино)
- 150 мл даши бульон
- 35 мл соев сос
- сол
- захар
- щипка настърган пресен джинджър
- 1/2 скилидка чесън
- щипка катсобуши
Начин на приготвяне:
Смесете в съд продуктите за соса и ги загрейте на огъня. Сложете рибата в соса и поширайте за няколко минути. Сервирайте върху лист комбу.